“No és un taller d’horts urbans convencional…”

El dimarts 14 de gener vam dur a terme el nostre taller d’hort urbà, en el marc de les Festes de Sant Raimon, a Vilafranca del Penedès.

En el taller, s’aborden diferents aspectes del treball a l’hort. Però a diferència d’altres tallers d’hort urbà, el nostre no es dettallerFSR2014é en l’hort literal, és a dir, en aprendre a cultivar. Nosaltres mirem d’abordar l’hort simbòlic, aproximar els participants al significat o significats de cultivar.

Som a l’hort, ens agrada cultivar, però per què? Quines motivacions ens hi empenyen? El taller reflexiona sobre aquests diferents motius, alguns compartits, altres més personals.

En el trancurs del taller apareixen temàtiques diverses. L’hort és complex, tant com les persones que el cultiven. Per aquest motiu, cada taller és diferent, es dilata en alguns punts, o es contrau en d’altres, depenent dels participants, què els motiva i els interessa aprofundir. Durant la sessió d’aquest dimarts, vam detenir-nos en l’aspecte identitari, com l’hort pot estructurar-nos la pròpia història de vida, qui som, rescatant amb la seva praxis simbòlica moments del nostre passat. També es va parlar de la qüestió del temps, de la seva lentitud a l’hort, del seu caràcter circular, en contrast amb l’escassetat de temps i l’estrès que vivim en la nostra vida quotidiana.

En finalitzar, alguns dels assistents vam comentar-nos que havien quedat sobtats pel taller, “és diferent” va dir un noi, “no és un taller d’horts urbans convencional”, va assegurar una altra noia, amb expressió pensativa.

This work, unless otherwise expressly stated, is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Comments are closed.

Post Navigation

css.php