Crònica de la presentació del llibre a Vilafranca del Penedès

El 15 de novembre va ser el dia escollit per la presentació del llibre de l’Elogi de l’hort urbà. L’acte va resultar tot un èxit d’organització i d’assistencia -la sala ben plena, unes cinquanta persones. La paraula la va prendre en Ramon Nadal, l’editor. La seva intervenció va ser breu, orientada a la obertura de l’acte i expressant la plena convicció en el projecte que es presentava. Va donar pas a la intervenció d’en Frederic Cuscó, psicòleg. El parlament d’en Frederic va ser emotiu, divulgatiu també, ja que va exposar sintèticament les línies bàsiques del llibre, que va valorar des del seu vessant de psicòleg. Però sobretot va ser una intervenció centrada en ell, en la seva experiència subjectiva. Va compartir moments de la infància, o moments també més recents, relacionats tots ells amb les plantes de l’hort i el seu cultiu. Va llegir alguns fragments del llibre, casos de persones que hi surten, i també fragments que li havien tocat especialment: “no em direu que això no és poesia, oi?”, va arribar a dir. Per nosaltres va ser molt intens, escoltar-lo, el nostre més sincer agraïment.

Llavors, havent acabat, va parlar la Vanessa en nom dels dos autors. La nostra intervenció va tenir diferents moments, una primera part on reflexionàvem al voltant del projecte, del seu inici, del significat que té per a nosaltres. La segona part la vam dedicar a exposar el contingut del llibre, llegint alguns dels casos que hi apareixen. Mentrestant, anàvem passant amb projector les nou il·lustracions del llibre, en el seu format original.

El torn de preguntes va resultar interessant. Vam parlar d’horticultura terapèutica, dels horts com a espai de trobada, fins i tot del projecte d’horts urbans de Vilafranca. I de molt més. El temps [lineal] va posar límit a l’acte, que va concloure amb un aplaudiment i la posterior dedicatòria de llibres, ritual imprescindible en tota presentació!

Des d’aquí volem agraïr moltíssim la presència de tots els assistents, de les persones properes i de les que no coneixíem. Moltes gràcies a tots ells!

This work, unless otherwise expressly stated, is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Comments are closed.

Post Navigation

css.php